טינדר היא אפליקציית הכרויות שנכנסה לחיינו לפני כמה (וכמה) שנים ואפשר לומר שהיא די הפכה את העולם שאנחנו מכירים למה שהוא היום, ולא רק
התיימרה להנהיג כללי משחק חדשים אלא ממש הצליחה בכך.
מאתרים שבהם בנינו פרופיל במשך שעות, עם הקפדה על כל תמונה וכל מילה, עברנו לאפליקציות שיושבות על הטלפון הנייד שלנו ומציגות בפנינו את המבחר
הרחב ביותר שנמצא ברדיוס שלנו (שגם אותו אנחנו מגדירים), וכל מה שנשאר לנו זה להחליק שמאלה או ימינה בהתאם להעדפה.
שמאלה – לא; ימינה – כן.
אבל אליה וקוץ בה. השפע נחשב למבורך, אולם יותר מידי שפע הביא למצב שבו החשיבות היא במשחק ופחות בתוצאה שלו. כלומר, עם הזמן התמכרנו להחלקות ימינה / שמאלה, לריגוש שב"מאצ'", להתכתבויות האינסופיות, לאפשרויות הבחירה… בקיצור להכל חוץ מלדייט עצמו. אז יתרונות וחסרונות יש בכל דבר, ודאי שבכל אפליקציה, אבל לעשות את עצמנו כאילו היא לא קיימת זה בלתי אפשרי, ולכן אם אי אפשר לנצח אותם, אולי כדאי להצטרף אליהם? למקרה שתרצו להצטרף – הנה מורה נבוכים קצרצר לאפליקציית טינדר.
מתחילים בהתחלה
אז יאללה, בואו נראה איך לפתוח טינדר. כמו בכל אפליקציה או אתר, כמעט בכל תחום, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לפתוח פרופיל אישי. או כרטיס. או חשבון. או איך שתרצו לקרוא לזה, העיקר שתבינו במה מדובר. זהו השלב הראשוני ובו תתבקשו להזין לאפליקציה מספר פרטים אישיים בסיסיים (בכלל הפרטים בטינדר מאוד בסיסיים), ברוב המקרים תעשו זאת דרך פרופיל הפייסבוק שלכם. גם את התמונות ניתן למשוך ישירות מהפייסבוק (ולבחור מתוכן כמובן), אולם כמובן שיש אפשרות להתחבר לטינדר גם אם משום מה אין לכם פייסבוק, או שאתם מעדיפים שלא לחבר בין השתיים.
הפרטים הבסיסיים שתתבקשו לספק הם שם, גיל, מקום מגורים, השכלה וכו'. מעבר לפרטים שלכם, תצטרכו כמובן לכתוב על ההעדפה שלכם, וגם כאן הפרטים הן מאוד בסיסיים – טווח גילאים, מרחק… וזהו בעצם. עבור החברים של טינדר הרשמה היא רק חלק קטן בכל העסק. נכון, אפשרויות הסינון הן לא רחבות מידי, אבל זה לגמרי מתקזז עם ההיצע האדיר שהאפליקציה מציעה, שגם מתחדש כמעט בכל יום. יאללה לדרך.
מוצאים התאמה
אחרי שיש לכם פרופיל אישי מושקע (ובאמת כדאי להשקיע – זה לא הרבה עבודה ותמונה אחת יכולה לעשות את ההבדל בין סוויפ ימינה או שמאלה), הגיע הזמן להתחיל לשחק. לפניכם ירוצו תמונות של נשים / גברים (בהתאם להעדפה שלכם) ואתם כאמור תצטרכו להחליק ימינה או שמאלה לפי רצונכם. אם החלקתם ימינה על מישהו או מישהי שגם החליקו ימינה עליכם – הרי שזהו מאצ'! ברגע שיש מאצ', אתם יכולים להתחיל לשוחח, או יותר נכון להתכתב דרך המערכת של טינדר שבנויה פחות או יותר כמו כל צ'ט אחר שאתם מכירים. שימו לב – אם אתם לא משתמשי "פרימיום" (כלומר משלמים) לא תדעו מי עשה לכם לייק וגם לא תוכלו להתחיל לשוחח עם מי שאין לכם איתן מאצ'. יש עוד כמה פיצ'רים שפתוחים רק ללקוחות משלמים, אבל זה הבסיס שאתם צריכים לדעת בשלב זה.
מה עושים כשיש מאצ'?
מדברים! זה כמובן יזרום לאן שתיקחו את זה, כמו בכל אתר / אפליקציית היכרויות אחרת. חשוב לדעת שרוב ההתכתבויות מסתיימות בשום כלום, לעתים בגלל ריבוי התכתבויות שלכם או של הפרטנר, לעתים בגלל שזה לא רלוונטי ולעתים זה לא קשור בכלל אליכם. זהו עולם אפליקציות ההכרויות, ולכן חוק המספרים הגדולים הוא החוק החשוב פה – ככל שיהיו לכם יותר מאצ'ים, כך סביר להניח שרבים יותר מהם ימשיכו להתכתבות ועוד כמה ימשיכו אולי לפגישה מחוץ לאפליקציה.
אז זה טוב או לא?
ובכן, זה תלוי. איזו תשובה מקורית, הא?
אבל זו האמת. אם אתם טיפוסים של מספרים גדולים (של כמות מה שנקרא) אז כנראה שזה המקום בשבילכם. אולם כמות בדרך כלל היא על חשבון האיכות, ולכן בגלל אותו חוק מספרים גדולים כנראה שרק חלק קטן מההתאמות ימשיכו איתכם לשיחה, וחלק קטן עוד יותר גם לפגישה. אבל אם אתם באמת רוצים למצוא אהבה, או לפחות מערכת יחסים יציבה, ייתכן וטינדר לבדו לא יעשה את העבודה כנדרש.
מצד שני, מה בעצם יש לכם להפסיד? גם ככה ברכבת או באוטובוס זו אחלה דברך להעביר את הזמן, אין לכם משהו יותר טוב לעשות והדבר הכי קיצוני שיכול לצאת לכם מהניסיון זה… שתצליחו. אז בשורה התחתונה, למרות החסרונות המובנים, כנראה ששימוש בטינדר לא באמת יכול להזיק לאיש. רק זיכרו להישאר בני אדם, לדבר בכבוד לצד השני, להיות הגונים ומכבדים ואולי תככבו בעתיד על איזה סיפור הצלחה של טינדר בשלט חוצות או כפרסומת באפליקציה.